SV contact club

Even voorstellen

Hoe het begon... Het is het jaar 2000 als het René Thepass opvalt dat de Suzuki SV650(S) steeds populairder wordt onder motorrijdend Nederland en België.  Na diverse gesprekken met SV rijders bleek er behoefte aan een netwerk voor SV rijders om ervaringen uit te wisselen. Ook onstond de wens een medium te vinden om gemakkelijk iets met elkaar te kunnen afspreken. Vandaar dat René op 21 december 2000 een contact-mailinglist voor Nederlandstalige Suzuki SV rijders oprichtte. Hiermee konden SV rijders in Nederland en België ervaringen uitwisselen en elkaar helpen met technische vragen. Daarnaast stonden toertochten en treffens op het programma, evenals een aantal jaren betrokkenheid bij de SV650S cup races. Oud-voorzitter René Thepass op zijn - toen nog nieuwe - SV650S. Eind 2009 heeft hij zijn SV met ruim 100000 km op de teller ingeruild voor een wat jongere SV650.

Fase 1: het opstarten van een contact-mailinglist

In deze fase werd eerst via E-groups.com en later via Yahoo!Groups een mailinglist geopend. De opzet van deze mailinglist was simpel en diende voor een zo gemakkelijk mogelijke informatieuitwisseling. De bijbehorende webomgevingen boden daarbij informatie over en links naar diverse organisaties en bedrijven die iets met de Suzuki SV te maken hadden. Deze formule bleek zeer succesvol. 

Op 5 mei 2001 werd een eigen website geopend, gebouwd door Kurt Decleer. De site draaide op een internet account van Kurt via de inmiddels aangevraagde domeinnaam: www.svcontact.com 

Fase 2: promotionele activiteiten

Nimag

Om meer bekendheid aan de svcontact mailinglist te geven en om meer Suzuki SV rijders te verenigen werden promotionele activiteiten opgezet. Hierbij werden de website en mailinglist bij de Internet zoekmachines aangemeld.

Het oude pand van de NIMAG BV, toen nog in Heijenoord.

Er werd contact gelegd met de Nederlandse Suzuki importeur (BV NIMAG) om te kijken of zij ondersteuning konden bieden voor een goede informatievoorziening, gebruikmakend van hun directe contacten met Suzukidealers. Een van de acties die hieruit voortkwam was het vermelden van de club in de welkomsbrief van B.V. Nimag aan alle motorrijders die een nieuwe SV650(S) kochten. 

Tevens werden er posters en flyers gedrukt met clubinformatie en verwijzingen naar svcontact.com. Deze werden verspreid op o.a. motorbeurzen. Daarnaast werden alle Suzuki motordealers voorzien van deze posters en flyers, zowel in Nederland als in België. Ook werden de Nederlandse motorbladen aangeschreven voor naambekendheid.
In juni 2001 werd de eerste SV Contact Club nieuwsbrief uitgegeven. Deze nieuwsbrief verschijnt vanaf dan 5 maal per jaar. In de nieuwsbrief staan technische verhalen en tips, SV Contact Club evenementen, verslagen van toertochten en nog veel meer.

toertocht

Fase 3: een vrijblijvende SV motor(toer)club

In maart 2002 wordt de SV Contact Club een officiële motorclub. 

Naast een mailinglist en website organiseert de SV Contact Club toertochten, technische dagen, een jaarlijks treffen en vanaf 2006 ook meerdaagse motorreizen. 

Natregenen tijdens de eerste Vlaaien-toertocht in Limburg.

WEBSITE EN HOSTING DOOR GRAPHICSCOMPANY